Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос алтернатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос алтернатор

Колеги здравейте пак... Преди 2 седмици изкарах алфара на почивка малко и нещеш ли малко преди Пловдив алтернатора отказа да зарежда. С последни тоци отидох до първия сервиз , където ми казаха че бил изгорял. Проблема беше че понеже не можех да чакам до другия ден на обяд (за да ми поръчат рециклитран) и потърсих втора ръка в пловдив. Оригиналния беше 85А , и тъй като не намерих точно същия взех някакъв 65А. Вече карам 1300 км засега без проблеми. Въпросът ми е дали е проблем и има ли за какво да се притеснявам?
    п.с. алфата е 1.4 ТС с клима.
    '99 TS 1.4 16v

по принцип няма проблем стига да нямаш някакви големи консуматори.иначе за стария това "изгорял" е доста относително. занеси го на майстор и може да се окаже че ремонта му ще ти струва 10-20 лева.
    точка

Comment

Би било добре да е 85А защото 20А не са малко като разлика, но колегата Колев е прав че, ако нямаш големи консуматори и така е добре
      A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

Галинчо, Колев е голям мръсник и го дебна отдавна, ама няма как да го хвана.Все е прав , гадината!
        85 или 65 ампера, не е голяма беда, когато се говори за нашите кочини.Аз предпочитам един 65А, но работещ на 14,4 волта , пред един 85-120А , но на 13,6 волта.
        Знаещите:Колев;Фаде;Боби;Масларчето;Х-трим и прочие другари, ще потвърдят, моите съждения!
        Като имате, електричарски съмнения, хванете няколко пубертета от близкото Електро и е много вероятно да ви решат проблемите за нула време!
        Тия хлапета знаят законите и на Ом, и на Кирхов, а и не им е чужда и историята!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

Working...
          X